Disseny | Màrqueting | Programació | Ciberseguretat | SEO | Newsletters | Accessibilitat | Tipografia | Negoci | Color | UX&UI

La WordCamp Barcelona va celebrar-se el 5 i 6 de maig de 2023.

Si vols rebre més informació de les properes WordCamp Barcelona, subscriu-te al butlletí

Codi de conducta

WordCamp Barcelona 2023 creu en una comunitat oberta a tothom. Com a tal, ens comprometem a proporcionar un ambient amigable, segur i acollidor per a totes i tots; independentment del seu sexe, orientació sexual, discapacitat, ètnia, religió, sistema operatiu preferit, llenguatge de programació o editor de text.

Aquest codi de conducta resumeix les nostres expectatives per al comportament dels qui participen en la WordCamp Barcelona 2023, així com les conseqüències del comportament inacceptable.

Us instem a col·laborar i posar el vostre granet de sorra per a tenir una experiència d’esdeveniment segura i agradable.

CIUTADANIA RESPONSABLE

Com a objectius addicionals, pretenem incrementar la responsabilitat d’una ciutadania conscienciada amb el codi obert i el medi ambient, encoratjant a totes i tots a reconèixer i enfortir les relacions entre el que fem i la comunitat en general.

En el servei d’aquests propòsits, els organitzadors de WordCamp Barcelona 2023 recolliran candidatures de participants exemplars al llarg de tot l’esdeveniment, donant el seu reconeixement en aquesta web.

Si veus a algú que està fent un esforç extra per a assegurar que la nostra comunitat resulti acollidora, amable, i que anima a tots els participants a contribuir-hi, ho volem saber. Pots indicar-nos-ho en la taula de registre o dient-ho a algun membre de l’organització.

COMPORTAMENT ESPERAT

Ser una persona considerada, respectuosa i col·laborativa.

Abstenir-se d’un comportament degradant, discriminatori o d’assetjament.

Ser conscient de l’entorn i de la resta de participants. Alerta a qualsevol membre de l’organització si observes una situació perillosa o algú en dificultats.

Participa d’una manera autèntica i activa. En fer-ho, estàs ajudant a WordCamp Barcelona 2023 sigui un esdevenint acollidor per a tothom.

COMPORTAMENT INACCEPTABLE

Com a comportaments inacceptables s’inclouen: intimidació, assetjament, abús, conducta discriminatòria, despectiva o degradant.

El lloc on es realitza la WordCamp Barcelona 2023 és un lloc emblemàtic i pot ser compartit amb altres visitants; si us plau, sé respectuós amb totes aquelles persones que visitin aquest lloc i amb el propi entorn.

L’assetjament inclou: comentaris verbals ofensius relacionats amb el gènere, l’orientació sexual, la raça, la religió, la discapacitat; l’ús inadequat de nuesa i/o imatges sexuals en espais públics (incloent diapositives de la presentació); intimidació deliberada, aguaito o assetjar amb fotografia o enregistrament; interrupció sostinguda de xerrades i altres activitats; contacte físic inapropiat i atenció sexual no desitjada.

CONSEQÜÈNCIES D’UN COMPORTAMENT INACCEPTABLE

El comportament inacceptable no serà tolerat. S’espera que qualsevol respongui adequadament i de manera immediata en cas que se li cridi l’atenció per un comportament inacceptable.

Si un participant s’involucra en una conducta inacceptable, els organitzadors de l’esdeveniment poden prendre qualsevol acció que considerin apropiada, inclusivament l’expulsió de l’esdeveniment sense previ avís o reemborsament.

QUÈ FER SI ETS TESTIMONI O OBJECTE D’UN COMPORTAMENT INACCEPTABLE?

Si estàs involucrat en un comportament inacceptable, ets testimoni d’una altra persona amb aquest comportament o tens altres preocupacions; si us plau, avisa a un organitzador tan aviat com sigui possible.

L’equip de la WordCamp Barcelona 2023 estarà disponible per a ajudar a posar-se en contacte amb la seguretat local o per a oferir qualsevol tipus d’ajuda als qui experimentin un comportament inacceptable.

Durant l’esdeveniment, l’equip d’organització i de voluntaris vestiran diferent de la resta d’assistents. També pots acostar-te a la taula de registre en el vestíbul i preguntar pels organitzadors.

ÀMBIT D’APLICACIÓ

Esperem que totes i tots els participants de l’esdeveniment (patrocinadors, equip voluntari, ponents, assistents i qualsevol altra persona involucrada en l’esdeveniment) compleixin amb el codi de conducta en totes les sales de conferències i activitats relacionades amb WordCamp Barcelona 2023.

INFORMACIÓ DE CONTACTE

Si et veus en la necessitat de contactar amb nosaltres, aquesta pàgina té tota la informació necessària.

LLICÈNCIA I ATRIBUCIÓ

Aquest codi de conducta és una adaptació directa de l’impressionant treball del Open Source Bridge. L’original està disponible a https://opensource.com/code-of-conduct/ i està alliberat sota una Llicència de Creative Commons Attribution -Share Alike http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/

Declaració sobre socials o esdeveniments suplementaris

Els esdeveniments socials i complementaris tenen la intenció de proporcionar xarxes i oportunitats educatives addicionals, així com una oportunitat per relaxar-se després d’un WordCamp complet. També haurien de ser llocs on els assistents es puguin sentir segurs i protegits.

Volem que gaudiu d’aquests esdeveniments, i volem que ho feu amb seguretat. Si experimenteu una infracció del Codi de Conducta, veieu una infracció, us preocupa el benestar, la seguretat o el comportament d’un altre assistent, o teniu una pregunta general (entenem que les infraccions no sempre són evidents!), poseu-vos en contacte amb nosaltres immediatament notificant a un Organitzador de WordCamp o enviant un correu electrònic a report@wordcamp.org.

Per a esdeveniments presencials, si necessiteu ajuda o no podeu treure’t còmodament o amb seguretat d’una situació en què no voleu estar, els organitzadors prioritzaran l’assistència immediata i discreta. Alguns exemples són: no sentir-se bé; els vostres arranjaments de transport fallen; estàs intoxicat, estàs sol o amb algú en qui no confies, estàs desbordat, has viscut o presenciat una infracció del Codi de Conducta. Si us plau, demaneu a qualsevol voluntari o organitzador de l’esdeveniment proper que us ajudi.