Disseny | Màrqueting | Programació | Ciberseguretat | SEO | Newsletters | Accessibilitat | Tipografia | Negoci | Color | UX&UI

La WordCamp Barcelona va celebrar-se el 5 i 6 de maig de 2023.

Si vols rebre més informació de les properes WordCamp Barcelona, subscriu-te al butlletí

Crida a ponents

La crida a ponents ha acabat el 10 de Març. Quan acabem de revisar totes les ponències rebudes i decidim les definitives, informarem del programa final de la WordCamp Barcelona 2023.

Què busquem?

Busquem ponents innovadors i apassionats que tinguin històries i coneixements valuosos per compartir amb la comunitat WordPress.  Si ets una persona dinàmica, amb ganes d’ensenyar, que t’agrada compartir el teu coneixement o explicar la teva experiència, ets el candidat ideal per a ser ponent a la WordCamp Barcelona 2023!

Volem potenciar els ponents locals de Barcelona i resta de comunitats WordPress catalanes, però la crida és oberta a tothom que s’hi vulgui animar. 

Les xerrades poden ser en català, castellà i anglès, però ens agradaria especialment rebre ponències en català, per fomentar la llengua catalana en l’àmbit tecnològic.

També ens agradaria molt tenir més dones dalt de l’escenari i augmentar així la diversitat de gènere en aquest sector, que encara és molt desigual. Així que noies, també us convidem especialment a animar-vos a presentar ponència.

Tinguis o no experiència en fer xerrades, ponències  o tallers, si tens alguna cosa interessant a dir sobre WordPress i que sigui útil per als assistents ja tens molt a dir.

A més, tindrem una persona de la comunitat que farà de mentor a tots els ponents que ho demanin. Les mentories consisteixen en reunions virtuals en les quals el mentor t’ajudarà a concretar la teva idea i a donar forma a tot el procés de fer una ponència. Les mentories són molt útils si no has fet mai cap xerrada o si n’has fet alguna però no t’has acabat de sentir còmode. Si tens coses interessants per explicar, no et tallis només perquè no ho has fet mai, ja veus que tindràs suport per a fer que el primer cop sigui més fàcil.

Ser ponent a la WordCamp Barcelona és una gran oportunitat per connectar-te amb altres persones apassionades de WordPress i compartir els teus coneixements amb una audiència àmplia. Només cal tenir ganes d’aportar valor, preparar la teva ponència i estar present a Barcelona durant l’esdeveniment. T’esperem!

Quines temàtiques esperem?

Una WordCamp és un esdeveniment on es tracten una àmplia varietat de temes relacionats amb WordPress. Des del seu ús com a plataforma per crear llocs web fins a la seva utilització en projectes més complexos, hi ha molts temes que podem explorar.

Entre les temàtiques que podem tractar a la WordCamp es troben:

  • Personalització de temes: aprendre a modificar i crear temes personalitzats per adaptar-los a unes necessitats específiques.
  • Disseny: mètodes per a crear patrons de disseny reutilitzables per a poder crear projectes web fàcilment escalables.
  • Accessibilitat: bones pràctiques d’accessibilitat orientades al disseny i desenvolupament web
  • Desenvolupament de plugins: conèixer les eines i tècniques necessàries per crear plugins personalitzats per afegir funcionalitats al lloc web.
  • Seguretat: mantenir segur el teu lloc web i prevenir possibles atacs i amenaces.
  • Màrqueting digital: aprendre com utilitzar WordPress per millorar el SEO, generar trànsit i millorar la presència en línia del teu lloc web.
  • Comerç electrònic: descobrir com usar WordPress per crear una botiga en línia i vendre productes o serveis per internet.
  • Comunitat WordPress: conèixer altres usuaris de WordPress i aprendre de la seva experiència i coneixements.
  • Migració de llocs web: aprendre a moure un lloc web d’un servidor a un altre o d’una plataforma a una altra sense perdre informació o sense que hi hagi interrupcions al servei.
  • Gestió de contingut: descobrir com gestionar i organitzar el contingut d’un lloc web de manera efectiva.
  • Optimització de rendiment: aprendre a optimitzar el rendiment del teu lloc web per millorar la velocitat de càrrega i l’experiència de l’usuari.
  • Desenvolupament d’aplicacions mòbils: aprendre a desenvolupar aplicacions mòbils amb WordPress i la plataforma de plugin.
  • Monetització del teu lloc web: descobrir com guanyar diners amb el teu lloc web, incloent-hi la publicitat, afiliacions i altres mètodes.

Aquests són només alguns exemples dels temes que podem tractar a la WordCamp. Esperem que aquesta llista et doni una idea de l’àmplia varietat de continguts de què pots parlar en aquest esdeveniment emocionant i educatiu, però no és una llista exhaustiva ni excloent. Qualsevol tema interessant pot ser una proposta atractiva.

Quins formats tindrem?

La WordCamp oferirà tres opcions diferents de format per a la teva presentació:

  1. Xerrades curtes de 10 minuts sense preguntes al final.
  2. Xerrades de 30 minuts + 5 minuts de preguntes.
  3. Tallers pràctics d’1 hora i 15 minuts + 5 minuts de preguntes al final.

A més, per adaptar-se als diferents nivells de coneixement i dificultat, hem dividit aquestes xerrades:

  1. Nivell General per a parlar de tots els temes relacionats amb WordPress.
  2. Nivell Novells per a aquells que estan començant a utilitzar WordPress.
  3. Nivell Avançat per a aquells amb un coneixement avançat i que volen aprofundir en alguns temes de WordPress.

D’aquesta manera, el públic podrà triar la xerrada que més s’ajusti a les seves necessitats i expectatives. 

Regles a complir

La WordCamp busca crear un espai d’aprenentatge i difusió del coneixement sobre WordPress, per la qual cosa cal seguir certes normes a les xerrades per mantenir el seu esperit.

  1. No es permetran presentacions comercials, tot i que es poden esmentar productes o serveis amb finalitats informatives, des d’una perspectiva personal i sempre que aportin valor a l’audiència.
  2. No es pot presentar un vídeo pregravat de la xerrada i posar-lo al públic.
  3. Es permetrà incloure una pàgina amb les teves dades de contacte a la teva presentació al principi o al final d’aquesta. No es pot afegir cap més dada personal a la resta de pàgines de la presentació.
  4. Les ponències hauran de presentar-se amb un títol amb una llargada màxima de 90 caràcters.
  5. Les xerrades han de ser respectuoses amb totes les persones i tenir en compte el codi de conducta de WordPress.
  6. S’ha de respectar l’esperit de WordPress i la seva llicència GPL
  7. Cal tenir un compte de WordPress.org (altes en aquesta pàgina) i facilitat l’usuari.

Recorda que la WordCamp busca fomentar l’aprenentatge i la col·laboració a la comunitat de WordPress i que tots els ponents, organitzadors i voluntaris hi participen de manera voluntària i no reben compensació econòmica.

Calendari de presentació

Hem ampliat la convocatòria per presentar propostes de xerrada fins al 10 de març del 2023. Aixi doncs el divendres 10 de març a les 12 de la nit es tancarà definitivament la convocatòria.

Assegura’t d’enviar la teva proposta abans de la data límit per tenir l’oportunitat de participar en aquesta WordCamp.

Si tens algun dubte sobre si la teva xerrada encaixa a la WordCamp, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres.

Si ja tens experiència com a ponent, inclou al formulari un enllaç a alguna de les xerrades prèvies. 

Tant si tens experiència prèvia com si no, comparteix-nos els links a la teva web i xarxes socials, si en tens, perquè et puguem conèixer millor.

No esperis més i comparteix el teu coneixement amb la comunitat WordPress de Catalunya avui mateix!


Nota: Si vols enviar diverses ponències, envia el formulari diverses vegades, una vegada per a cada proposta.

Formulari de presentació de ponència

T'interessa preparar la teva ponència amb un mentor?(required)

Doncs ara ja ho tenim tot, ja pots enviar-nos la teva proposta, l’esperem amb il·lusió.