Disseny | Màrqueting | Programació | Ciberseguretat | SEO | Newsletters | Accessibilitat | Tipografia | Negoci | Color | UX&UI

La WordCamp Barcelona va celebrar-se el 5 i 6 de maig de 2023.

Si vols rebre més informació de les properes WordCamp Barcelona, subscriu-te al butlletí

Et presentem el nostre Wapuu

Et presentem el Wapuu català!

Ahhhh… que encara no saps qui és el Wapuu? Doncs ara t’ho expliquem.

Wapuu és la mascota de WordPress i té un origen molt curiós.

Origen de Wapuu

Durant la WordCamp de Tòquio 2009, Matt Mullenweg va demanar als fans de les diferents comunitats de WordPress del país idees per a promocionar WordPress al Japó i no podia ser d’una altra manera que creant una mascota: el Japó, el país de l’anime i el manga!

Poc després, durant la WordCamp de San Francisco 2009, Matt Mullenweg i Naoko Takano (community manager d’Automattic) van començar a donar-li forma. Ara només necessitaven algú que creés la Il·lustració i Matt tenia clar que volia que la comunitat japonesa tingués un pes important, així que entre els components de la seva comunitat i basant-se en el seu estil, van triar a la Il·lustradora Kazuko Kaneuchi per a crear la mascota de WordPress.

Va enviar a la comunitat japonesa una sèrie d’idees, entre les quals, l’opció E va quedar com a guanyadora.

Las propuestas para el diseño de Wapuu

Es va triar aquesta opció principalment perquè permetia adaptar-la a les diferents comunitats i països, perquè era fàcil de “personalitzar”. 🙂 

La mascota es va presentar en societat l’11 de febrer de 2011 durant la WordCamp de Fukuoka, però encara li faltava una cosa important: un nom. Es va fer una enquesta entre la comunitat japonesa i es va triar “Wapuu”.

Un Wapuu per a tots

De la mateixa manera que el CMS de WordPress és de codi obert, el petit Wapuu es distribueix lliurement en GitHub (llicència GPL) perquè qualsevol pugui modificar-ho lliurement.

D’aquesta manera, cada comunitat el pot personalitzar fàcilment. I nosaltres ho hem fet perquè representi la nostra comunitat. 

El nostre Wapuu porta una barretina vermella i el vestuari típic dels castellers: una camisa vermella, una faixa de llana negra i pantalons blancs. 

El Wapuu català va ser creat pels companys de l’estudi Traphic i ha estat vectorizat per a aquesta ocasió per Pau Camps


En resum, Wapuu és una de les millors coses que li ha passat a WordPress des de la GPL. Si bé originalment era una mascota per a la comunitat japonesa de WordPress, podem dir que, amb el pas del temps, s’ha tornat global.

Fins i tot té una web dedicada a ell on pots veure milers de dissenys creats i al mateix temps venen productes relacionats amb ell.